3.07.2024 г., 15:01 ч.

От срещи и раздели изкован 

  Поезия » Строги форми
369 8 33

Съдбата радост и тъга подклажда,

душата ми в реалност е и в блян.

Сърцето ми умира и се ражда,

животът все за обичта е дан.

 

От срещи и раздели изкован

препуска устремът с безбройни рани.

За ада и за рая призован

духът надеждите си ярко брани.

 

Протегнал към звездите топли длани

молитвите изричам от любов.

Сред танците на бесни урагани

ще оцелявам с Бога, с порив нов.

 

Раздавайки си вярата по- беден

не ще съм аз, не ще съм и последен.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Сонет за среща или за раздяла »

1 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??