19.03.2017 г., 12:43 ч.

От там започни 

  Поезия » Друга
248 2 5

Как ли се започва на чисто?
Оставяйки на пътя товара си
от тревоги и натрапчиви мисли.
Щастие не залагай за спомени –
тръгвай сам, не трябва ти нищо.

 

Не ти трябват даже „приятели“,
вървели с теб по светлото време,
но оставили небрежно следата ти
щом на тъмно навлязъл си с бреме.
Без тях ще е лека съдбата ти.

 

Имаш нужда само да вземеш ти
туй, което ти сгрява сърцето –
мечтите твои с надежда омесени,
малко любов и душа от небето.
От там започни, където си себе си.

© Надежда Тошкова Всички права запазени

20/03/2015

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??