22.09.2020 г., 10:07 ч.

От теб целунат ще си ида 

  Поезия » Любовна
378 2 2

Във края на дните ми, драга,

пораснал и с бели косѝ,

ще седна за малко на прага...

Ти хапчица хляб донеси.

 

И нея със вино да глътна

да кротне и мойта душа.

Ще хлопна вратата ни пътна

да тръгна последно пеша.

 

И всичките болки ще стихнат.

Сърдечният ритъм ще спре.

Тополи след мене ще викнат

и слънце до мен ще опре.

 

И тези тополи край зѝда

ще махат зелено с листа.

С цветятат си аз ще си ида

от тебе целунат в уста.

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??