Като отбрулен лист,
бездомен и самотен,
Човекът се изгубва
в есента…
Той търси изход
в лабиринта доживотен,
със помощта на
свойта самота…
Като отбрулен лист,
от вятъра подгонен,
Човекът преминава,
през света.
И като звяр,
във тъмното подгонен,
се лута във безпътицата
на нощта…
Като с отбрулен лист,
от есенната буря,
играе си съдбата зла
със нас!
И злите помисли,
Въз нас изтуря,
и ни напомня тя,
за свойта власт!...
Като отбрулен лист
като дърво без корен,
Човекът се промушва
през света…
В Затвора на живота си
затворен,
той често не дочаква
Свобода!...
© Христо Славов Всички права запазени