30.12.2005 г., 18:57 ч.

Отчаяние 

  Поезия
678 0 0

Ти си чужд.

И аз съм чужда.

И някаква злоба

в мене се пробужда.

 

Мразя деня!

Мразя светлината!

Мразя да съм непозната!

 

Мразя самотата!

Мразя и тълпата!

Мразя се и мен!

Мразя се и нощ и ден!

 

И пак към небето поглеждам

и пак към земята се свеждам.

 

Опитвам се да усетя живота!

 

Той все така ми бяга,

но ръка ми протяга.

Опитвам се да я хвана,

ала падам в капана.

Блъскам се в стените,

пропилях си дните

във борба без край

в търсене на фалшив рай.

© Петя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??