30.08.2011 г., 16:43 ч.

Отчаянието и надеждата 

  Поезия » Друга
506 0 2

О, защо животът е такъв

безмилостен, сив и еднообразен?

Искам аз отново да прогледна.

Чакайте, ще дойда пак при вас.

 

Ако е възможно, моля,

малко светлина ми подарете.

Това желая само.

Естествено, ще отречете дори и пред самите вас.

 

Светът е толкова изпълнен -

лъжи, обиди, мрак и власт.

Ъгълът тихо ме привиква...

Не, няма да се скрия там и аз.

 

Чакайте, аз идвам,

искам да съм с вас,

целия свят аз ще преобърна,

емоциите ще си открадна пак.

 

 

© Цветомир Цветков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ъгълът е най-видимото място (неподходящо за криене), но все-пак понякога искаме точно това, да ни видят... Хей, този ти стих ми е особено близък.
  • Искрено те поздравявам, Цветомир!Добре дошъл и тук.Стихът ти е страхотен!Имай вяра в себе си е продължи.
Предложения
: ??:??