5.02.2015 г., 1:29 ч.

Отговор от мама 

  Поезия » Друга
292 0 2

Отговор от мама

 

Спокойна съм – сънувах мама
Каза ми, че е добре!
Видяла е, че вече съм голяма
и че майчица съм на дете!


Гледала ни как растем,
и близо е била съвсем,
и как по пътя си вървиме,
и галила ни е докато спиме!

 

И знае тя, че имаме деца, 
и туптяла е във нашите сърца.
Помолила е Бог за благослов,
и бдяла е в живота ни суров!

 

Много казва ни обича,
в игрите с нас обичала да тича,
вятърът що рошил нашата коса,
бил на мама ласката една!

 

Разбрах, че заедно сме все били
макар сърцето днес да ме боли -
със спомен мил то винаги тупти
мама тук е и над мене бди!

© Ренета Първанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Стойне, че си прочела отговора на мама!
  • "Много казва ни обича,
    в игрите с нас обичала да тича,
    вятърът що рошил нашата коса,
    бил на мама ласката една!"
    Много емоционално и докосващо, та кой не би се развълнувал от такава
    раздяла и така описаното докосване!Няма по-свято нещо - от мама!
    Поздрав от мен и ползотворен ден!
Предложения
: ??:??