30.03.2007 г., 9:10 ч.

ОТГОВОР ПРЕЗ РАМО 

  Поезия
824 0 23

ОТГОВОР ПРЕЗ РАМО

 

 

Бъдете спокойни – има я.

Само аз зная коя е.

И й е свято името,

и тялото й – изваяно.

 

Коя е феята непозната?

Искате да я покръстите? –

От най-дългия косъм на главата

до връхчетата на пръстите?…

 

Нови дрехи да й ушиете,

гърдите й да изпиете?

Да й оставите белег на шията

и после да я затриете?

 

Да я извадите от росата,

с хавлия да я подсушите?

Утринната й позлата

да не ви боде очите?…

 

Мъчи ви май любопитството

и не можете да спите…

Аз не усещам липсата

на ваште жени отвити…

 

Спете спокойно – има я.

Само аз зная коя е.

И й е свято името,

и тялото й – изваяно.

 

 

Ванилин Гавраилов

© Ванилин Гавраилов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??