Бъдете спокойни – има я.
Само аз зная коя е.
И й е свято името,
и тялото й – изваяно.
Коя е феята непозната?
Искате да я покръстите? –
От най-дългия косъм на главата
до връхчетата на пръстите?…
Нови дрехи да й ушиете,
гърдите й да изпиете?
Да й оставите белег на шията
и после да я затриете?
Да я извадите от росата,
с хавлия да я подсушите?
Утринната й позлата
да не ви боде очите?…
Мъчи ви май любопитството
и не можете да спите…
Аз не усещам липсата
на ваште жени отвити…
Спете спокойно – има я.
Само аз зная коя е.
И й е свято името,
и тялото й – изваяно.
Ванилин Гавраилов
© Ванилин Гавраилов All rights reserved.