19.02.2017 г., 11:44 ч.

Отиде си... 

  Поезия » Друга
237 0 3

ОТИДЕ СИ... Преди да се роди. 
Със залеза си тръгна и стопи се... 
Отиде там – при другите звезди, 
където светлината има смисъл. 

Избяга... Точно в края на съня. 
Намерих само кичурче косички
и счупени парченца тишина –
(не знам защо на теб ми заприлича)... 

В следи от детски смях вмени се, 
тъй нежен, тъй кристално чист. 
Отиде си преди да го напиша... 
По-бял от бялото е празният ми лист. 

Сега ще чака пак да се зачене 
от вятъра... Неволно си простих, 
че не поиска да живее денем
без полет нероденият ми стих... 

 

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Лондон 19/02/2017 ' 00:38

(със специална благодарност към музите)

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??