4.09.2008 г., 14:58 ч.

Отиде си едно безгрижно лято 

  Поезия » Гражданска
601 1 6

И лодките се сляха с пясъчните дюни,

погребали в носталгия житейския хомот.

Отидоха си песните, вкусът на юни

и онзи мирис, допринесъл за любов.

 

Разпръснаха се старите рибари.

Изгуби се тълпата в своя шумен смях.

И ако тук, до вчера е някой разговарял,

то днес е глух и мрачен този бряг.

 

Отиде си едно безгрижно лято,

с топлата си ласка, като на жена.

Единствено танцуват цветовете златни

в хладната прегръдка - есента.

© Сияна Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??