"Един ден ще обявят война и никой няма да отиде"
Карл Сандбърг
Всяко отчупено парче от сърцето кърви,
всяка изживяна болка все по-силно боли,
отивай си, лято, вересиите си прибери!
Отнеси си болестите, омразата и войната,
вземи си забрадките черни и ни върни
другото лято, с дребните човешки мечти
за тихи утрини и безметежни дни,
нощи любовни без увиснала скръбна луна
и на рояци падащи звезда след звезда...
02,09,2023
© П Антонова Всички права запазени
Благодаря ти от ❤️
Защо не беше само лято