24.09.2010 г., 23:04 ч.

Откакто ми се случи 

  Поезия
611 0 6

Откакто ми се случи, нямам възраст,
ни плът и спомен, нито пък съдба.
Посрещам всеки залез и разсъмване
с най-детския си поглед към света.

Не се надбягвам с време, не воювам,
пространства и миражи не деля.
На празни листи вятъра рисувам
и радвам се на цветната дъга.

Откакто ми се случи, пеят птици
сред зимен мраз и пролетни цветя
изправят росни, слънчеви главици
в най-мрачните мъгли на есента.

От злобата, на милост се научих,
от слабите - на всичко да се смея.
Различна съм, откакто ми се случи
с безкрайната Вселена да се слея.

© Вики Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??