29.08.2014 г., 20:16 ч.

Откакто свят светува 

  Поезия » Друга
758 0 1

ОТКАКТО СВЯТ СВЕТУВА

 

Откакто този Божи свят светува,

ти пееш все една и съща песен.

Любовна страст в сърцето ти лудува,

мечтите ти се къпят в цвят небесен.

 

Очи-звезди, гърди като планети

омайват те и стряскат до премала.

Надеждата във погледа ти свети,

вселената е сякаш твоя цяла.

 

Но всичко е до време и умира.

Любовни страсти на небето няма.

Душите бедни Господ си прибира,

а земното остава си измама.

 

Каква е тука твоята дилема?

За страстите ли пееш, за душата?

Ще има ли за тебе там, в Едема,

за твоя труд заслужена отплата?

 

Зачатие без страст - не ще се случи,

любов без страст - престиж е за душата.

От всичко туй какво ще се получи?

Дали ще се спасим чрез красотата?

 

Къде отива дивната наслада,

омайничето, сливащо сърцата

и силата на огнената клада,

която ни дарява топлината?

 

Не знам, не знам, но вярвам в чудесата,

вълшебствата за мен са нещо свято.

Единствено в сърцето на жената

на Бога вечен виждам тържеството.

© Радко Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??