16.08.2022 г., 19:56 ч.

Откраднат ангел 

  Поезия » Философска
345 1 0

 

Дойде, за да си отидеш,

докосна нежно мисълта ми.

В мен дълбоко да се скриеш,

и точно там остави рани.

Дойде, не остана дълго.. .

Аз ли те прогоних, сподели?

В сърце остана страшна мъка,

че нечия ръка ни раздели.

Открадни ми друго, Боже!

Отвори ми друга рана!

Единствено сърцето ми не можеш-

ти вече го открадна!

 

Отне животът, който в мен растеше,

при себе си прибра го рано.

Не попита: "Как си? Колко те болеше?"

Остави моите въпроси само!

И дълбоко, някъде в тишината,

чувам неизпетите приспивни песни.

Сподавено изплаках си душата 

и подир облякох я в дрехи тесни.

 

 

© Ваня Йорданова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Това, което душата премълчава »

27 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??