Откритие
След безброй житейски драми,
всички те – игра с ума ми,
аз застинах и открих,
че душа в туй тяло скрих.
В нея няма болка, нито спомен
за вината ми в тоз свят огромен.
Тя живее за мига свещен
и крие смисъл съкровен –
да победи в тебе и в мен,
да стане светъл тъмният ни ден,
любов да носи по земята,
че тя е скрита в душата.
© Марияна Всички права запазени