14.04.2009 г., 7:19 ч.

Откривам те 

  Поезия » Любовна
993 0 5

 

(По Ада Якушева)

 

Аз те откривам сега на брега на морето.

Зад бурния вятър на моите облачни дни.

Колко от нощите стихнали спираха сутрин сърцето.

Аз те откривам сега,

а ти си отдавна открита.

 

Аз те откривам сега под стаени вулкани.

Под тъмно небе и зад светли далечни страни.

Нека пустини дълбаят в душата ми жадните рани.

Пия от извора хладен.

И там те откривам, нали?

 

Аз те откривам сега на брега на сърцето.

И в нощите будни и в тъй закъснелите дни.

Тихо пристъпвам в съня ти по топлия пясък, където

аз те откривам сега

и ти ме откриваш, нали?

 

 

Откривам те в зрялата болка наесен.

Откривам те в краткия пролетен сняг.

Откривам те в морския вятър, понесъл

душата ми зимна към летния бряг.    

 

Откривам те, юлския изгрев запалила.

Откривам те в нощните приливи пак.

Във водния прах, от вълните останал

след твоите стъпки… до другия бряг.

 

 

© Пламен Бочев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??