Небето се натъжи.
Доплака му се
от страданието
на Земята.
Клетницата Тя -
понасяше безмълвна
жестокостта
на своите деца,
а те, самозабравили се
в своята егоистична алчност
на фалшиви богове,
трупаха кървави богатства
от Нейните пламтящи рани.
Те нямаха очи
да видят болезнените рани
на Нея - Единствената!
Тяхната майка Земя!
И падаха в собствения си капан
на обречеността...
Към тях пълзеше сянката
на бавна смърт.
Земята знаеше това,
защото беше мъдра Майка.
Тя продължаваше да страда
от предателства...
Дълбоките ú рани
станаха жертвен олтар
на собствените ú деца.
Небето виждаше всичко.
Натъжи се и се разплака
за Нея - Земята!...
Обгърна я с облаци
и я целуна
с живителни дъждове.
© Боряна Всички права запазени