Колко време трябва, за да осъзнаеш,
че миналото е назад далече;
че бъдещето няма как да разгадаеш,
че обратно няма да се върнеш вече?
Как те отминава яростта, когато
виждаш, че се саморазрушаваш?
Позорното не ще превърнеш в свято.
Опитвайки се, се унищожаваш.
Покойният не може да говори
и гласът му вече е фантом.
А за неродения е рано да се спори
дали ще стане рицар или пощальон.
“Искам, бях, ще бъда” -
това са мисли на разклатен обектив.
В минало и бъдеще да чакам за присъда
е да съм обречен и престъпно жив.
Спомените са предимно въображаеми.
Предстоящото е просто шанс.
Движиш се по ос на дългове и заеми,
на която трябва да установиш баланс.
Напред да крачиш с тревожна мисъл
и назад - в ретроградно съжаление
означава в дните ти да липсва смисъл.
Това е моето скромно откровение.
© Stillaghxul Всички права запазени