16.02.2011 г., 16:23 ч.

Откровение 

  Поезия » Философска
482 0 0

Всеки твърди, че мрази лъжите,

всеки това непрестанно твърди...

А истините, на дълбоко скрити,

заключва зад безброй врати.

 

Аз никога не лъжа, всека казва

и вярва си за миг поне.

И така поредната лъжа изказва,

добавя я към купчина с грехове.

 

О, аз не съм като тях!

Аз наистина никога не лъжа.

Аз зорко пазя се от всеки грях

и  принципа си няма да престъпя.

 

Когато осъзнах  за мойто лицемерие,

усетих неутешима печал...

Защо красотата на откровението

винаги е скрита в кал?


 

©  Й. Богомилова, 16 02 2011


 

© Йо Богомилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??