11.12.2008 г., 13:15 ч.

Откровение 

  Поезия » Философска
700 0 16
 

Откровение    

           Коледен поздрав за всички Откровенци

 

Безбожна орис

е да пишеш стихове.

Доброто

да отделяш от злината.

Камшична самота -

това е лихвата,

която припечелваш от съдбата.

 

Абсурдна участ

е да пишеш стихове.

В безверие.

В безвремие.

И в страх, че

все повече потъваш

в дълбините на

неопознати,

нечовешки страсти.

 

Наистина е Ад!

Голгота някаква!

Безумие

от мъка за надежда.

Самичък да разпнеш

на кръст душата си,

като на панаир да я разглеждат.

 

А някъде

из смачканите листове,

изгряват думи -

част от светлината.

 

Запалена,

една горчива истина

 

до край

изпепелява

същността ти...

 

 

 

 

 

 

© Александър Калчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??