18.05.2007 г., 9:26 ч.

ОТКРОВЕНИЕ 

  Поезия
542 0 5


Защото и насън към теб вървя,
се питам и не знам какво си.
Дали, видение, когато спя -
послания неясни носиш? 
Или реалност плаха с кръв и плът,
на грейнал ден в омарата потрепваш -
съдбовен фар във земния ми път...
И ще вървя - държа на свойта клетва.
Но мислех си - пред немия олтар.
И после пак - след толкова обрати:
"Кое е по-добре? - да си Икар
или пък кълн, призван от светлината".

© Любен Стефанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??