3.09.2019 г., 10:28 ч.

Откровение на Гого 

  Поезия » Гражданска
983 1 1

Когато се затворят всичките врати,
когато всички в миг те изоставят
и ти останеш сам и без мечти.
Когато всички тебе те забравят

сред простотия, пошлост и лъжи.
Оставаш сам сред злоба, лицемерие,
но трябва ти напред да продължиш
дори сред тази злост и недоверие!

Не се отказвай! Просто продължи!
Не спирай по средата! Не унивай!
Сълзите не помагат. Не плачи!
Не се отказвай а върви, не спирай!

Не се отказвай! Смело продължи!
На клюките обръщай гръб! Не вярвай
на слухове, на гнусните лъжи!
Върви напред! Не спирай! Продължавай!

Съдбата е пред теб. На там върви!
Бори се и преследвай си мечтите!
Не се предавай и недей плачи!
Във плен не се оставяй на сълзите!

Живей за днес! За утре не мисли!
По-мъдро утрото от вечерта е.
Когато се събудиш погледни
как слънцето усмихнато сияе!

Това ти стига за да си щастлив!
Живота си недей да пропиляваш!
Благодари на Бога, че си жив!
Когато вземаш трябва и да даваш!

А Господ винаги ще ти прости,
защото той ти е дарил живота!
И да прощаваш ти се научи,
че всеки има своята Голгота!

02.09.2019 г.

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??