17.04.2011 г., 11:28 ч.

Отлетяла птичка 

  Поезия » Философска
572 0 9

Изпратих те и вкъщи се завръщам,

поглеждам стаята, след тебе разпиляна,

в прегръдката си още те усещам

и сълзите преглъщам замълчана...

 

Щом с тебе се разделям, рожбо мила,

парченце от сърцето ми се скъсва

и майчината болка спотаила,

не искам да разбираш колко липсва...

 

Сега си някъде по летища далечни,

самичка с куфара и спомена за нас,

дано да срещаш хора по-човечни,

на теб да гледат - както аз...

 

Не искам да си толкова далече,

когато нужна съм ти, да ме няма...

Да, зная, че сама се справяш вече,

но винаги ще искам да съм - Мама.

 

Във твойто сърчице да съм утеха,

ти, моя силно светеща звездичка,

да търсим двете пътя към успеха

за мойта скъпа отлетяла птичка...

© Ирена Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??