22.07.2010 г., 22:05 ч.

Отлитащи мечти 

  Поезия
446 0 0

Коприна, изтъкана от сълзи,

обгръща в мрака мъничко дете,

а някой зад вратата, молейки, пълзи,

прикривайки лице

от без милост удрящи ръце...

 

Бащата се прибрал пиян отново,

заварил майката с детето им едно,

редяла тя за бягство слово

и питала съдбата си: "Защо?".

 

Разгневен, пияният посегнал

на крехката, окаяна жена,

на пода бутнал я, сетне поседнал,

оставяйки й кървава следа.

 

А в стаята коприна от сълзи

обгръща мъничко дете

и, като черни сенки, детските мечти

отлитат от невинното сърце...

 

© Джесика Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??