22.10.2009 г., 11:48 ч.

Отнесени от вихъра 

  Поезия » Хумористична
725 0 10

Такива са природните закони –

уж точни, ала не съвсем наред...

Щом есенният вятър свие клони,

обрулва върховете най-напред.

 

Ошмулва ги, при все че пролетес

последни винаги се зелват.

Така е с връхния листец:

последен никне – първи го изстрелват.

 

Така е...

За Дървото на живота

важи обаче друг закон:

обрулят ли го от върха, листото

се гушва на съседен клон.

 

 

 

 

© Борко Бърборко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??