22 oct 2009, 11:48

Отнесени от вихъра 

  Poesía » De humor
723 0 10

Такива са природните закони –

уж точни, ала не съвсем наред...

Щом есенният вятър свие клони,

обрулва върховете най-напред.

 

Ошмулва ги, при все че пролетес

последни винаги се зелват.

Така е с връхния листец:

последен никне – първи го изстрелват.

 

Така е...

За Дървото на живота

важи обаче друг закон:

обрулят ли го от върха, листото

се гушва на съседен клон.

 

 

 

 

© Борко Бърборко Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??