Опънала се е болката
открай до край в мен
като змия на припек.
В нея потъват очите ми -
прежурени от пламък цветя.
В нея препускат ръцете ми -
подплашени морни сърни.
В нея усещам устните си -
пустини, нажежени до бяло.
На клада нощта разпъва
сърцето ми - грешна светица.
Душата ми, млада нестинарка,
върви по ръба на жаравата.
Луната - ръждив сърп,
реже мрака и огън кърви.
Догаря. Изпепелява до светло.
Зората - розов пламък,
докосва пръстите на деня.
Утрото събира болката -
тежко бреме на нощта.
И сякаш вече нищо
не е останало от мен,
само сянката и вярата.
И това ми стига за начало!
Нахлува светлина и идва ден!
© Станислава Дайлянова Всички права запазени
http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=131223