26.05.2024 г., 9:44 ч.

Отново с кончетата дълги дни... 

  Поезия » Хумористична, Строги форми
178 5 6

Отново с кончетата дълги дни

и принц, и шут един до друг пътуват.

Преборват бири сто по механи,

по ханове затънтени нощуват.

 

Момиченце със шапчица червена

в горичка тиха ги почерпи с пица.

Най- после с упоритост откровена

достигнаха до крепостна тъмница.

 

Принцеса Магда тук в затвор била е.

Какво се случи с нея? Търсят знак.

Пастирче срещнаха едно, то знае:

" Тя в катедрала вчера сключи брак! "

 

Погледнаха се принц и шут втрещено.

Каръкът ги преследва несъмнено.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??