Отново с кончетата дълги дни
и принц, и шут един до друг пътуват.
Преборват бири сто по механи,
по ханове затънтени нощуват.
Момиченце със шапчица червена
в горичка тиха ги почерпи с пица.
Най- после с упоритост откровена
достигнаха до крепостна тъмница.
Принцеса Магда тук в затвор била е.
Какво се случи с нея? Търсят знак.
Пастирче срещнаха едно, то знае:
" Тя в катедрала вчера сключи брак! "
Погледнаха се принц и шут втрещено.
Каръкът ги преследва несъмнено.
© Асенчо Грудев Все права защищены