17.09.2019 г., 19:07 ч.

Отново със сърцето си запей 

  Поезия » Строги форми
401 0 0

Съдбата ли живота ни излъгала

все с празни обещания горчи?

Тъгата ми от младостта е в ъгъла,

китарата разстроена мълчи:

 

О, спомен мой, не страдай, не плачи!

Излез от стаята на тишината!

С надежда дните идни облечи,

за да пребъде вярата пресвята!

 

И песента любовна, недопята,

отново със сърцето си запей!

И струните настроени в душата

ще следват порива на горд Орфей.

 

От любовта най-нежната балада

във мрака ще разчувства даже ада.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??