24.03.2016 г., 18:31 ч.

Отново за себе си 

  Поезия » Философска
287 0 1

Отново за себе си

 

Аз свойте спомени от детството си нося.

За мен неща велики аз видях

Макар, че тръгнах, като селянчето босоного,

на моята страна напредъка видях!

 

За първи път видях във селото грамофона,

за първи път и радиото чух,

за пръв път камион във селото подгоних

и първия костюм, в живота си обух.

 

И спомен първи аз за тракторите нося,

пръв трактор със железни колела.

колхоза който силно селото ядоса,

и причини на всички селяни беда.

 

За първи път стоях пред руски телевизор

и, слушах на "бащицата" гласа,

а след това и много чудеса нанизах

и за пръв път видях Западна страна.

 

След всичко казано, по горе, си признавам,

че хиляди неща в живота съм видял,

длъжник на всичко станало до днес оставам,

по соц. пътеките за пръв път съм вървял

 

И затова живота ми бе интересен...

И твърдо казвам , ненапразно съм живял

и край нещастията писах бодри песни

и за това , до днес пред нищо не съм спрял!

10.05.2015г. София

© Hekredel Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "до днес пред нищо не съм спрял"
    Само така! Харесах! Поздрави!
Предложения
: ??:??