11.05.2022 г., 20:43 ч.

Отплата не е нужна 

  Поезия
197 4 6

Не питайте дали съм тъжен –

от всяка болка има смисъл.

Животът непрестанно лъже

„скептичния ми оптимизъм“.

 

А люшкането безвъзвратно,

подклажда страсти оскотели.

В Съдбата всичко е безплатно,

освен постигнатите цели.

 

За всеки пристан има кораб,

така че, плавайте свободно.

Човек, не вижда ли простора,

забравя що е благородно.

 

Посоката му се изгубва

с безветрието във душата.

Това, което нас погубва

е нуждата ни от отплата!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??