Някъде там на брега на морето
кораб ме чака с развети платна
да се сбогувам със всичко, което
тук ме задържа на всяка цена.
Скитникът в мен изведнъж се пробуди!
Пак ме привличат далечни страни,
морски простори със цвят изумруден
плажове дивни с високи вълни.
Искам със прилива днес да отплавам!
Зад хоризонта широк е светът!
Тръгвам към залеза огнен направо
и ще забравя обратния път!
Някъде там има истински страсти,
плуват забравени чувства, мечти,
спомен за кратки моменти на щастие…
Някъде там на брега си и ти!
© Елка Тодорова Всички права запазени