25.08.2011 г., 9:36 ч.

Отприщени думи 

  Поезия » Философска
812 0 19

Липсват ми думите,
топлещи лятото.
Липсват ми нежните,
мили слова,
с които душите
любовно прегръщат се,
с които звездите
рисуват нощта
.

Протягам ръцете към
ласките слънчеви.
Поглъщам лъчите 
с искрящи  очи.
Преплитам в косите си
вятърни изблици,
с проблясващи капки,
със цветни мечти.


Зареждам се огнено.
В клада превръщам се.
Изгарям нагари
от  болни сърца.
От борови съчки
разпръсквам ухания.
Отприщават се думи...
и стоплят деня.

© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??