17.04.2008 г., 23:52 ч.

Отражение 

  Поезия » Друга
438 0 2

През две поля живееше една
далечна моя близка.
Скръб наричаха я двете ми сестри,
които се познаваха със нея отпреди
и често срещаха се в тъмни нощи
на плач, когато се отдаваха
по своите любими.

 

Една такава нощ щурче при мен дойде,
и с китната си беличка цигулка
засвири ми едно лежерно нещо,
в което пееше се за скръбта,
как идвала отвъд тъмата
и ярка как била.

 

В земи далечни не живеела,
а носим я в сърцата, жадни за любов.
И щом звездите засияят, ний плачем, 
пееше щурчето...
И с него аз пролях сълза,
очаквайки любимия, и мислех как
след дълъг поход срещу себе си
ще дойде, ще приседне,
и аз как всичко бих забравила поне за миг,
щом косата му докоснеше лицето ми...

 

Видях тогава пламък,
а небето някакси помръкна.
Видях и нея в синя роба -
ръце разпери и ме призова.
Тогава и сълзата секна.
Щурчето спря да свири.
И с нея разговаряхме мълчейки -
как него няма никога да видя...

© Криста Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • интересен начин на писане и настина ще се присъединя към мариники -поетична приказка!
  • Тъжна...но красива поетична приказка...!
    с много обич, мила Татяна.
Предложения
: ??:??