4.10.2013 г., 20:04 ч.  

Отречено 

  Поезия » Друга
411 0 3

 

 

 

 

Отречено

 

Какъв е смисълът

да почнеш стих?

Къде по-смислено

е да останеш тих.

 

Какво като вали навън,

какво като боли те вътре,

за кратко щастие ли те огря?

Пописваш и какво от това.

 

Със молив или с химикал,

на хапчета, полуумрял,

пиян, заспал или велик,

защо го пишеш този стих?

 

Понеже трябва да се изразиш?

Не можеш нещо да заспиш?

Зациклил ли си днеска в вас,

диктува вътрешният глас?

 

Падни за десет и се спри,

жена ако си – изпери,

голям ако си – събуди се,

езикът чешеш си в скалите.

 

Начетен си, ми почети,

отдай им почест, не пиши.

А, трябват ти пари.

Ми работи.

 

Звездите, космосът те гледат,

задвижваш ги като че ли,

но движиш само своя хаос

от думи, мъка и мечти.

 

4.10.2013

джудека





 

 

 

 

© Братан Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много е красиво, Братане.
  • Начетен си, ми почети,

    отдай им почест, не пиши.
    Хареса ми!
  • Ха! И аз се питам същото, даже като пиша, въобще не ми е по-добре, даже още повече се филмирам , като се изразява сина ми. Интересен стих! Харесах!
Предложения
: ??:??