11.05.2024 г., 19:52 ч.

Отровна среда 

  Поезия
236 0 0



Когато живееш в среда на кодоши,
ти несъзнателно ставаш им цел.
За себе си те въобще не са лоши,
ни ти ще си винаги в техен обстрел.

Средата отровна е диагноза.
Две мнения няма по този въпрос.
Усмивки фалшиви са винаги в поза,
когато човекът е в разума бос.

Отровата казват е също лечима.
Един преценява, друг просто гори.
Следвай си пътя в отровният климат,
но верен на себе си ти остани.

Човек се изгражда от стойностни случки.
Застой е, когато си в кофти среда.
От лошите също можеш да учиш,
а всичко се плаща. Не е бадева.

Кодошите също до ден ще виреят.
Те също омръзват и остават сами.
Ти със достойнство поне ще живееш.
От средата отровна стой настрани...

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??