17.12.2013 г., 23:05 ч.

Отвлечена душа 

  Поезия
853 0 3

Тази нощ се събудих с болка

Светкавица блесна навън Взе да вали

А ти плачеше като дете

О моя душа


Гледах Дявола как обикаля

Облечен като монах С лукави очи

А ти се притискаше в мен

О моя душа


О душо моя

Кажи ми защо ридаеш

Аз няма да те предам Няма да те раня 

О любов моя

Кажи ми къде е твоят дом

При твоя Любим да те отведа


Дал съм обет да те пазя

Чиста Девствена и Свята

Ти за мен си най-скъпа

О моя душа


Но заспал съм неволно - Нали съм човек

А Дяволът като крадец се промъква

Нищо в замяна не дава - Да бъде проклет

Така хитро от мен те отмъкна


После разпери криле и отлетя

Тебе отнесе в дълбоки гори

А мене остави сам

О моя душа


О душо моя

Кажи ми как да те намеря

Заключена в тез непроходими гори

О любов моя

Кажи ми как да те открия

Зазидана в тез Вавилонски стени


Търсих те без сън Ден и нощ

Злият магьосник ме превърна в камък

Но камъка ще разбия с горещи сълзи

О моя душа

© Мъртвец Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??