4.10.2019 г., 18:00 ч.

Отворѝ се, сърце... 

  Поезия » Любовна, Философска
397 4 6

Отворѝ се, сърце! Да се влюбим.
Ще боли да съборим фасадите.
Запомнѝ, че когато се губим –
се рушат безпардонно оградите.

Изкрещѝ в тишината натегната,
над звезди и човешки селѐния.
Предложѝ на душата низвергната
за тъгата: любов, въжделения...

Ти свали като в приказка свършена
на мечтаната фея пантофите...
Днес за нея съм дума прекършена,
но се лея ритмичен по строфите.

Изгонѝ страховете от дните ми...
Нека прах ги покрие по стъмване!
Да изтрие следите, сълзите ми...
Отвори се, сърце! На разсъмване...

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??