11.07.2024 г., 19:20 ч.  

Преображенско 

  Поезия
193 0 0

                                                                на пл. "Преображение " гр. Разлог

 

 

Площадни плочи,наредени грубо -

допълвайки се - раждат съвършенство !

Пред взора на Никола Парапунов

оформят естетическо блаженство !

 

Изтъркани от "Старците" на 1-и януари,

полирани от клетвите на бившата войска,

пред погледа на млади и на стари,

Разложките Събори и Хора !

 

Площад " Преображение " наречен , 

с " Двете Залепени " от горния му край!

Щом стъпи тук човек - се чувства вечен !

Когато бил съм тук - съм чувствал Земен Рай !!!

© Момчил Манов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??