на пл. "Преображение " гр. Разлог
Площадни плочи,наредени грубо -
допълвайки се - раждат съвършенство !
Пред взора на Никола Парапунов
оформят естетическо блаженство !
Изтъркани от "Старците" на 1-и януари,
полирани от клетвите на бившата войска,
пред погледа на млади и на стари,
Разложките Събори и Хора !
Площад " Преображение " наречен ,
с " Двете Залепени " от горния му край!
Щом стъпи тук човек - се чувства вечен !
Когато бил съм тук - съм чувствал Земен Рай !!!
© Момчил Манов All rights reserved.