29.05.2007 г., 22:18 ч.

Падаща звезда 

  Поезия
600 0 1
Малка падаща звезда
отрони малка сълза
и каза тихо с тъга
'искам аз любовта'
но никой не я даде
а нея така предаде
- високо да плати
и все така да лети
да сбъдва чужди мечти
без има свои дори
и сега още се рее
за нещо пак копнее
да знам какво е то
- приятелче добро
няма какво да губи
вече няма пролуки
затова се реши
просто да продължи
и на себе си пожела
приятелка добра
господ й я даде
но тайно я предаде
да види други звезди
но да загуби мечти
и да падне във водата
и да удави сърцата,
на които е сбъднала,
мечти-реалност е върнала
и така бог загуби
и всичко с това погуби
защото уби човешките мечти
за по-щастливи дни!
ако на звездата бе позволил
ако приятелка бе й подарил
сега всички щяха да се радват
и щяха на други да предават
но така е уви
приятелството боли
когато вярваш сляпо така
получаваш само тъга
заради щастието наше
Бог реши да ни накаже...
И сега се реем в самота
търсим тази паднала звезда
за да й сбъднем мечтата
и да донесем свободата

© Няма значение Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??