10.10.2007 г., 19:14 ч.

Падение и спасение 

  Поезия
562 0 3

Отидох пред портите на рая,
но маскиран дявол ме посрещна,
каза ми "за теб се колебая"
и "За Ада е" силно кресна.


После за миг ми обясни,
че в Ада не са зли, а добри,
че много зло съм причинила,
така съдбата си лоша съм определила.


Щом чух това, много стълби пред мен се явиха,
от златен цвят към изгарящо червено,
злобна, пареща ръка пламъци извиха
и разбрах, че щастието е забранено.


След два дни, прекарани в Ада,
осъзнах измамата с изумление.
"Но може би така ми се пада,
а и от тук няма спасение".


На шестия ден ангел бял долетя
и каза "Теб дойдох да спася!
Не си за Ада, разбери,
ти не си за Рая дори!"


И изведнъж от сън се събудих,
живота си стар все още живеех,
но и нещо болезнено пробудих,
нещо, за което преди копнеех.


Сетих се и за това съжалих,
че и бегла представа добих,
че се сетих за любовта,
за тъгата и за радостта...


И казах си "Боже, убий ме!
В Рая или в Ада ме върни!
От злото на любовта спаси ме,
само да не ме боли...


"Много имаш да живееш ти!
Тази любов на някой подари!
Подобна сила не се изхабява.
Щастливец е тоз, който я получава!"


Тези думи само Бог ми съобщи
и от тогава сърцето ми за теб тупти...

© Няма значение Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??