Господар на ветровете,
воин на метала,
наричаше себе си крал на кралете,
с мисъл една – живот вечен във Валхала.
Повик за битка с боен химн,
сърце от стомана и огън,
щит и меч калени в гръм,
изкована броня от родна земя.
Мъжът на войната влиза в бой,
кръвта на враговете свои да вземе,
с нададен драконовски вой,
да измие от сърцето греховното си бреме.
В тази последна битка неравна,
битка на две сили – злодеи и герои,
кралят на кралете с меч падна,
давайки сърце и душа в битка за неправда.
Гората зашумя, дойде тишината,
гръм разцепи балкана, изсипа се порой,
викове на войни, вълчи вой,
почетоха падналия с чест и доблест герой.
Легенда разказвана от баща на син,
за паднал воин, велик крал,
живее днес във мрачни чертози,
показвайки ни как да бъдем герой.
© Мартин Иванов Всички права запазени