3.07.2009 г., 22:47 ч.

Падни за 200, минимум! 

  Поезия » Философска
424 0 2

 

 

 

 

Падни за 200, минимум!

 

Човешки чувства и отношения

се оприличават на природни процеси,

стихийни бедствия,

звезди и планети,

песъчинки,

други нечовешки явления.

Добре,

тогава:

В сърцето ми се утаява

сива зима.

Дори каймакът да бушува

набръчкан свежo в пролет,

утайката прераства

в полип.

О, да, ще вярвам,

за да полетя.

Разбира се, ще стигна

до най-опитомената звезда.

Там ще си почина.

Дори ще смея да помисля

за щастие.

А това е вече грешка,

самата мисъл е въпрос,

на който отговорът е един

и прост.

Невинно заблудените в очакване

на противното -

добро и щастие,

да паднат за 200,

минимум!

 

2юли2009

софия

 

 

 


© Братан Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "самата мисъл е въпрос,

    на който отговорът е един

    и прост"

    Е това е стихът! Харесва ми много! И аз харесвам как пишеш, най-много да се четем взаимно!


  • Харесах!
Предложения
: ??:??