11.09.2022 г., 8:51 ч.

Пак ли книга, хайде стига! 

  Поезия » За деца
355 1 4

Вече съм голям! 
Да чета аз знам!
Чакам с нетърпение 
и отлично зрение
всяка нова книжка!
Ще я пазя и от мишка!
Да разлиствам и чета, 
най-добре ми е в дъжда!
Почвам да чета аз "Ането", 
а до мене братчето. 

 

-  Пак ли книга? 
Хайде стига!
Искам с теб да си играем, 
само да не скучаем!
Виж, вали, гърми от вън! 
Чуваш моя саблен звън!
Със саби ще си поиграем, 
като рицари ще помечтаем!

 

-Скъпи братко, разбери - 
нищо, че мечът ти така блести,
днес с книжката ще помечтаем, 
а пък утре ще играем!
Сядай тук да ти чета! 
Тази книжка е мечта! 
Ти си още малък и зелен! 
Малко поучи се и от мен!
С буквите ще се запознаеш 
и света ще опознаеш !

 

-Бате, този свят има ли си цвят?
Той дали е малък или голям, 
аз за него нищичко не знам! 
Той кога ще дойде у дома, 
за да му покажа моята кола?
Как с буквите ще съм приятел?! 
Аз не съм писател!
Хайде, почети ми, може и да ги науча
и да открия към мечтите ключа! 

 

© Кремена Арменчева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Пак ли книга, хайде стига! »

10 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??