12.04.2016 г., 20:01 ч.

Пак за есента 

  Поезия
256 0 1

ПАК ЗА ЕСЕНТА

 

Навън е влажно и студено...
Нас Есента ни посети
Денят се влачи уморено,
прикрива тъжните следи...

 

От облаците дъжд се рони,
земята ни е във сълзи
и вятъра мъглите гони
и студа край нас пълзи.

 

Земята бавно се съблича,
от есенния листопад
намразва вместо да обича,
и прави истински обрат.

 

Небето слънцето изгони
затули свойта синева
и във облачните брони,
изгони от нас радостта!

 

"Върха" поглеждам със досада,
под него голите гори...
туй време хич не ми допада,
напротив, взе да ми тежи!
09.10.2015г. Драгойново

© Hekredel Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??