29.10.2011 г., 6:57 ч.

Пак за теб 

  Поезия » Любовна
589 0 16

С виното истината идва,

разголена, безсрамна и красива.

Не крие нищо,

всичко разгадава 

и поднася чашата пенлива.

Малко любов

е като малко вино,

не опива, но звезди загатва.

Истинското вино е горчиво,

с тръпчива обич устните сковава.

Изгреят ли на небосвода вечер,

пленяват взора ми безкраен,

зоват и нежно ме привличат,

с порив властен и отчаян.

Ако си вино, нека да си старо,

бъди мечта  и болка жарка,

когато страстно те отпия, 

не ставай неизвестна марка!

 

© Таня Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??