5.04.2017 г., 1:45 ч.

Палавница 

  Поезия » За деца
534 1 7

ПАЛАВНИЦА

Генка Богданова

 

Стига, бабо, стига, мила,

ти си ме корила,

че облякох кукла-мече

с твоето елече.

Че в полата ти от свила

Прасчо съм повила,

а във новата ти шапка

нося мокра жабка.

Че във чантата ти сива

крия мишка жива.

и напудрих котарака

с пудрата на кака...

Стига, бабо, ми се кара!

Ти сега си стара,

но и ти си била малка

като мен и Лалка.

Зная,че и ти самата,

влюбена в играта,

палавичка си ми била,

моя бабо мила.

 

© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??